A Szív Útja BARÁTAINAK NEVEZ BENNÜNKET5. NAP

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
17
A Szív Útja BARÁTAINAK NEVEZ BENNÜNKET 5. NAP

Reggeli felajánló ima

Jézus, Rád bízom a mai napom, és benne mindazt, ami rám vár: a tanulást, a munkát, a találkozásokat (személyes vagy virtuális), az örömöket és a nehézségeket is. Küldd el Szentlelkedet, Ő erősítsen és vezessen. Kérlek, légy mellettem, áldd meg ezt a napot és add, hogy mindig Veled lehessek mint a Te barátod. Dolgozzunk ma együtt, hogy szereteted átformálhassa a világot. Szűz Mária, Jézus édesanyja, imádkozz velem azokért az emberekért, akikkel ma találkozom és a Szentatya e havi imaszándékáért

„Nem nevezlek többé szolgának benneteket, mert a szolga nem tudja, mit tesz ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert amit hallottam Atyámtól, azt mind tudtul adtam nektek.” (Jn 15,15)

Jézus Krisztus a barátainak hív minket, s olyan személyes és bensőséges szövetséget ajánl fel nekünk, amely a szeretetből fakad. Közbenjár értünk az Atyánál, kapcsolódik hozzánk, és erre a kapcsolódásra hív minket is. Osztozni vágyik az életünkben, és ezt kínálja fel nekünk is. Nemcsak barátként tekint ránk, de szívének legbecsesebb kincsei is mi vagyunk. A Vele való kapcsolatban a világot is az Ő tekintetével szemlélhetjük. Így osztozhatunk az Ő örömében és a szenvedéseiben is. Ebben a kötődésben válunk képessé arra, hogy felajánljuk életünket Jézusnak. Így együtt munkálkodhatunk Vele testvéreink szolgálatában. Ő mindig velünk van és velünk marad, egészen az idők végezetéig. 

Kérdések:

  • Mit jelent számomra Jézus szeretete irántam? 
  • Mikor tapasztaltam meg, hogy kapcsolódunk egymáshoz? Milyen érzéssel töltött el, mivel ajándékozott meg? 
  • Tapasztaltad-e már, hogy munkatársának hív?  Hogyan válaszoltál erre a hívásra? Mit jelent számodra Jézus munkatársának lenni? 

Befejezem egy imával: Miatyánk, Üdvözlégy, Dicsőség

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."