A Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe

Napi Ima9 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
14
A Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe

Az ünnep jelentése

+ A Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe az eredeti Kereszt ereklyéjének 320 körüli Szent Heléna által való megtalálását ünnepli.

+ Heléna fia, Konstantin bazilikát építtetett a Szent Sír (Jézus sírja) és a Kálvária helyén, és ezt a templomot 335. szeptember 14-én szentelték fel. Ezt a Szent Sír templomot a zarándokok ma is megtekinthetik.
 
Imádságra és elmélkedésre
 
„Képesek vagyunk-e megérteni, hogy a Golgota Megfeszített Emberében a bűn által megrongált Istengyermeki méltóságunkat nyerjük vissza? Fordítsuk tekintetünket Krisztus felé. Ő az, aki szabaddá tesz minket arra, hogy úgy szeressünk, ahogyan Ő szeret minket; és hogy egy megbékélt világot építsünk. Mert ezen a Kereszten Jézus magára vette emberségünk minden szenvedésének és igazságtalanságának súlyát. Ő viselte el elsőnek a megaláztatást és a hátrányos megkülönböztetést, a kínzásokat, amelyeket a világ számos részén oly sok testvérünk és nővérünk szenvedett el Krisztus szeretetéért.” - XVI. Benedek pápa
 
Imádság
 
Istenünk, te azt akartad, hogy egyszülött Fiad a kereszten váltsa meg az emberiséget. Add, hogy mi, akik megismertük szeretetének titkát itt a földön, elnyerjük az üdvösséget a mennyben. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."