A nap ünnepe Szent Péter- és Szent Pál bazilikák felszentelése

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
18
A nap ünnepe Szent Péter- és Szent Pál bazilikák felszentelése

Az ünnep jelentése

+ Ez a liturgikus megemlékezés a vatikáni Szent Péter-bazilika 350-ben, és a Szent Pál-bazilika 1854-ben történt felszentelésére emlékeztet (a templom belsejét 1823-ban elpusztító tűzvész utáni helyreállítását követően; az eredeti templomot 390-ben szentelték fel.)

+ Eredetileg a 11. században ezekre a történelmi templomokra és Róma városára korlátozódott az ünnep, de 1568-ban kiterjesztették az egyetemes Egyházra.

+ Az ünnep liturgikus szövegei Péter és Pál apostolok tanúságtételéről való elmélkedésre hívnak bennünket, a szentmise könyörgése pedig arra emlékeztet minket, hogy az Egyház tőlük kapta először a krisztusi hitet.

Imádságra és elmélkedésre

„Az Úr mezeje mind bőségesebb terméssel gazdagodik, miközben az egyként elvetett magok sokszoros termést hoznak.
Ebből a mezőből az isteni magnak az a két híres hajtása nagyszerű utódokká tört elő, amelyekről áldott vértanúk ezrei tanúskodnak. Az apostolok diadalának követésére ezek a vértanúk messze földön feldíszítették városunkat bíborba öltözött, ragyogóan fénylő emberekkel, és sok drágakő dicsőségéből formált diadémmal koronázták meg.”
Nagy Szent Leó pápa

Lelki bónusz

Ezen a napon az Egyesült Államokban az Egyház  Fülöp-szigeteki Szent Rózsa Duchesne emlékét ünnepli. A Szentséges Szív szerzetesrend tagja volt, misszionáriusként szolgált Louisianában, Missouriban és Kansasban. Fülöp-szigeteki Szent Rózsa 1852-ben halt meg, és 1988-ban avatták szentté.

Imádság

Urunk, Istenünk, Szent Péter és Szent Pál apostol vezetésével
védelmezd Egyházadat, hogy azok pártfogásával növekedjék
az idők végezetéig hitben és szeretetben,
akik először hirdették neki evangéliumodat.
A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik
a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."