A nap szentje Szent Sebestyén vértanú (kb. 284)A sportolók és a katonák védőszentje

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
20
A nap szentje Szent Sebestyén vértanú (kb. 284) A sportolók és a katonák védőszentje

Élete

+ Az ősi hagyományok szerint Sebestyén Milánóban született és tanult.

+ Sebestyén állítólag 283 körül lépett be a római hadseregbe, hogy segítséget tudjon ajánlani azoknak a keresztényeknek, akiket üldöztek Jézusba vetett hitük miatt.

+ Bár elrejtette saját keresztény hitét, végül a császár előtt megtudták és feljelentették. Nyilakkal halálra ítélt Sebestyén túlélte a megpróbáltatásokat, és egy helyi keresztény nő ápolta.

+ Sebestyén bemutatkozott a császár előtt, majd 284 körül vértanúhalált halt. Testét a katakombákba temették, és sportolók, katonák és orvosok védőszentjeként tisztelik.

Lelki bónusz

Ezen a napon az egyház emlékezik meg Boldog Basil Anthony Moreau-ra, a Szent Kereszt Kongregáció (papok és testvérek) alapítójára, a Szent Kereszt nővéreire (marianiták) és a Szent Kereszt testvéreire is . Boldog Basil 1873-ban halt meg, és 2007-ben boldoggá avatták.

Idézet

„Ha sok az üldözés, akkor sok a teszt; ahol sok a győzelem koronája, ott sok az erőpróba. Akkor az az előnye, ha sok üldöző van; a sok üldözés között könnyebben megtalálhatja a győzelem útját.” - Milánói Szent Ambrus

Ima

Istenünk, add meg nekünk az erősség lelkét, és taníts minket Szent Sebestyén vértanú ragyogó példájával, hogy inkább kell neked engedelmeskednünk, mint az embereknek. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."