A nap szentje Soubirous Szent Mária Bernadettet (1844-1879)Lourdes látnoka

Napi Ima9 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
16
A nap szentje Soubirous Szent Mária Bernadettet (1844-1879) Lourdes látnoka

Élete

+ Soubirous Szent Mária Bernadettet a franciaországi Lourdes-ban született. Egyszerű, józan, eszes lány, gyermekként asztmában szenvedett, és gyakran beteg volt. Ezt csak súlyosbította a családja súlyos szegénysége.

+ 1858. február 11-én a Massabielle-i barlangban megtapasztalta Szűz Mária látomásainak sorozatát. A kapott üzenet bűnbánati felhívást jelentett a bűnösök megtéréséért, valamint azt a kérést, hogy a barlang zarándokhely legyen.

+ 1862-ben kápolnát építettek a helyszínen, és Lourdes hamarosan Európa legnépszerűbb zarándokhelyévé vált.

+ Bernadette utálta a zarándokoktól és a kíváncsi látogatóktól kapott figyelmet. 1866-ban felvették a Notre Dame de Nevers nővérek közösségébe.

+ Miután alázatosan és egyszerűen közösségében élt, és a közösség alapján a szentséghez való egyenes megközelítést alkalmazta. Szent Beradette több éves, 1879. április 16-i betegség után meghalt. Figyelembe véve a szentté avatás okait, az egyház megtisztelte életéért imádság, odaadás és szolgálat, és nem a látomásai miatt. 1933-ban szentté avatták.

Imádságra és elmélkedésre

„A rózsafüzér imája, amely annyira kedves Bernadette-nek és a lourdes-i zarándokoknak, magában az evangéliumi üzenet mélységét összpontosítja. Bevezet minket Krisztus arcának elmélkedésébe. Az alázatos emberek ebből az imájából rengeteg kegyelmet meríthetünk.”- XVI. Benedek pápa

Ima

Istenünk, alázatosak kedvelője és megdicsőítője, te Soubirous Szent Mária Bernadettet nagy szeretettel kiválasztottad, és megadtad, hogy a Szűzanya megjelenjen neki és beszélgessen vele. Közbenjárására add, hogy példáját követve a hit útján járjunk, amelyen az alázatos szívűeket a mennyei boldogság felé vezeted. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."