A nap szentje Magallán Szent Kristóf áldozópap és társai (megh. 1915-1937)A mexikói forradalom alatt haltak vértanúhalált

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
21
A nap szentje Magallán Szent Kristóf áldozópap és társai (megh. 1915-1937) A mexikói forradalom alatt haltak vértanúhalált

Történetük

+ A ma megemlékezett vértanúk csoportjába 22 mexikói pap és 3 világi tartozik, akik 1915 és 1937 között a mexikói forradalom vallási üldözései során szenvedtek mártírhalált.

+ Ahogy Mexikóban nőtt a feszültség, a püspökök felfüggesztették a nyilvános istentiszteleteket, és papjaikat arra kérték, hogy rejtőzzenek el, azonban sok pap, különösen a vidéki területeken, továbbra is ellátta lelkipásztori feladatait.

+ A meggyilkoltak között volt Magallán Kristóf Jara atya, a totalicei plébánia lelkésze, akit 1921. május 25-én gyilkoltak meg, amikor egy helyi farmra tartott misét celebrálni.

+ Magallán Szent Kristófot és a mexikói forradalom vértanúit 2000-ben avatták szentté.

Érdemes tudni

Graham Greene: A hatalom és a dicsőség című, kísérteties erejű regénye a mexikói forradalom üldözésének éveiben játszódik, és egy, a rendőrség által üldözött névtelen pap történetét meséli el.

Imádságra és elmélkedésre

„Hűségük Istenhez és a katolikus hithez, amely oly mélyen gyökerezik azokban az egyházi közösségekben, amelyeket a vértanúk anyagi jólétük előmozdításával is szolgáltak, ma példát mutat az egész Egyház és különösen a mexikói társadalom számára.” Szent II. János Pál pápa Szent Kristóf és társai szentté avatásakor.

Imádság

Mindenható örök Isten, aki Magallán Szent Kristóf papot és társait
Krisztus Királyhoz a vértanúságig hűségesekké tetted,
add meg nekünk közbenjárásukkal, hogy az igaz hit megvallásában kitartva
mindig ragaszkodjunk szereteted parancsolataihoz.
A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik
a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."