A nap szentje Liguori Szent Alfonz Mária püspök, egyháztanító és a redemptoristák alapítójaAz ízületi gyulladásban szenvedők védőszentje

Napi Ima6 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
01
A nap szentje Liguori Szent Alfonz Mária püspök, egyháztanító és a redemptoristák alapítója Az ízületi gyulladásban szenvedők védőszentje

Életútja

+ Alfonz 1696-ban született az olaszországi Nápolyban. Miután néhány évig ügyvédként dolgozott, felhagyott karrierjével, és 1726-ban pappá szentelték.

+ Thomas Falcoia püspökkel együtt Alfonz új misszionárius kongregációt alapított, hogy a szegények között dolgozzanak. A helyi papság ellenállása és az első tagok közötti nézeteltérések ellenére 1749-ben elfogadták a Legszentebb Megváltó Kongregáció (a redemporisták) életszabályát.

+ Alfonz számos teológiai és áhítatos művet írt. A tehetséges prédikátorként is tisztelt Alfonzot Sant'Agata dei Goti püspökévé nevezték ki, de 13 év után lemondott, hogy folytathassa munkáját redemporis testvéreivel.

+ Miután több éven át gyengülő ízületi gyulladástól szenvedett, Liguori Szent Alfonz 1787-ben meghalt. 1839-ben szentté avatták, 1871-ben pedig az egyház doktorává nyilvánították.

+ Szent Alfonzot az erkölcsteológusok és az ízületi gyulladásban szenvedők védőszentjeként tisztelik.

Imádságra és elmélkedésre

"Aki önmagában bízik, az elveszett. Aki Istenben bízik, az mindent megtehet." - Liguori Szent Alfonz

Érdemes tudni

Két amerikai redemptoristát tisztelnek a szentek között: Neumann Szent János, Philadelphia negyedik püspöke, és Boldog X. Seelos Ferenc missziós pap, aki New Orleansban szolgált lelkipásztorként, amikor meghalt.

Hivatások

Ha többet szeretne megtudni a Redemptorista Atyákról és Testvérekről, látogasson el a www.redemptoristvocations.com weboldalra.
Ha többet szeretne megtudni a Redemptorista apácákról, látogasson el a https://www.redemptoristinenuns.org honlapra.

Imádság

Istenünk, te Egyházadban mindig új példaképeket állítasz elénk, akik megmutatják nekünk az erényes élet útját. Segíts testvéreink szolgálatában úgy követnünk Liguori Szent Alfonz püspököt, hogy egykor vele együtt a mennyei jutalomban is részesedjünk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."