A nap szentje „Krisztus Istenségének Orvosa”SZENT HILÁRIUSZ PÜSPÖK, EGYHÁZTANÍTÓ (kb. Kb. 368)

Napi Ima7 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
13
A nap szentje „Krisztus Istenségének Orvosa” SZENT HILÁRIUSZ PÜSPÖK, EGYHÁZTANÍTÓ (kb. Kb. 368)

Élete

+ Hilárius nemesi családban született a franciaországi Poitiers-ben. Bár pogányként nevelkedett, filozófiai vizsgálódásai és a Szentírás tanulmányozása a keresztény hitre vezették.

+ 353-ban Poitiers püspökévé nevezték ki, és jelentős időt és energiát fordított a Jézus istenségét tagadó ariánus eretnekség elleni küzdelemre. Bár nagyon szelíd modorú és kellemes ember volt, nem habozott kemény szavakkal bizonygatni állításait az arianizmust támogató Constantius császárnak.

+ A felháborodott császár kritikája büntetéseként száműzte Hiláriust. Hilárius ezeket a száműzetésben töltött éveket a hit védelmében írt írásokkal töltötte, és korának egyik legbefolyásosabb egyházi személyisége lett.

+ Szent Hilárius végül visszatért Poitiers-be, és ott halt meg 368 körül. Hagyományosan kígyómarás elleni védelemért hívták segítségül, és 1851-ben az egyháztanítóvá nyilvánították.

 

Imádságra és elmélkedésre

„A próféták és az apostolok által tudunk rólad, az egyetlen Atyaistenről és az Úr Jézus Krisztusról. Legyen meg bennünk a kegyelem, a téged tagadó eretnekekkel szemben, hogy téged, mint Istent, aki nincs egyedül, tiszteljünk, és ezt igazságként hirdessük.” - Poitiers-i Szent Hiláriusz

Imádság

Add meg, kérünk, mindenható Istenünk, hogy Fiad istenségét, amelyet Szent Hiláriusz püspök rendíthetetlenül védelmezett, kellő módon megértsük és igaz hittel megvalljuk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."