A nap szentje Keresztes Szent Teréz Benedikta(Edith Stein) Kármelita apáca (1891-1942)

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
09
A nap szentje Keresztes Szent Teréz Benedikta (Edith Stein) Kármelita apáca (1891-1942)

Élete

+ Edith Stein a lengyelországi Wroclawból származó zsidó család tizenegyedik gyermeke volt. Kamaszként megtagadta családja hitét, és ateista lett.

+ Egész életében az igazságot kereste, minden eszmét kemény intellektuális vizsgálatnak vetett alá, egyetemi hallgatóként pszichológiát és filozófiai fenomenológiát tanult.

+ Egyik professzora megismertette Edithet a kortárs katolikus filozófiával, és ez indította el a megtérés útján, ami 1922-ben a keresztségéhez vezetett.

+ Avilai Szent Teréz életén felbuzdulva Edith végül a németországi Kölnben csatlakozott a Független (Elkülönült) Kármelitákhoz, és felvette a „Keresztes Teréz Benedikta” nevet.

+ Zsidó származású lévén, ki volt téve a nácik zsidóellenes politikájának, és közössége németországi tagjainak védelme érdekében Hollandiába menekült. Ott írta meg fő művét, A kereszt tudományát.

+ 1942-ben Teréz Benedikta nővért letartóztatták és az auschwitzi koncentrációs táborba deportálták, ahol augusztus 9-én gázkamrában megölték.

+ Keresztes Szent Teréz Benedikta nővér az erény, az önmegtagadás és a hősiesség példaképének hírében állt mind a zsidók, mind a keresztények előtt, és 1998-ban szentté avatták. Szent Teréz Benediktával együtt kivégezték nővérét, Rózsát, aki szintén áttért a katolikus hitre, és külsős nővérként élt a kölni Kármelben.

Imádságra és elmélkedésre

„És amikor eljön az éjszaka, és visszatekintesz a napra, és látod, milyen töredékes volt minden, és mennyi mindent elterveztél, ami nem valósult meg, és mennyi okod van arra, hogy zavarba jöjj és szégyelld magad: csak fogadj mindent pontosan úgy, ahogy van, tedd Isten kezébe, és bízd rá.” - Keresztes Szent Teréz Benedikta

Imádság

Atyáink Istene, aki megadtad Keresztes Szent Teréz Benedikta vértanúnak, hogy megismerje megfeszített Fiadat és haláláig követte őt, add meg az ő közbenjárására, hogy az egész emberiség ismerje el Krisztust Megváltójának, és rajta keresztül az örökkévalóságban szemlélhessen téged. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."