A nap szentje I. Szent Márton pápa és vértanú (megh. 655)Az utolsó pápa, akit mártírként tisztelnek

Napi Ima8 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
13
A nap szentje I. Szent Márton pápa és vértanú (megh. 655) Az utolsó pápa, akit mártírként tisztelnek

Élete

+ Márton Olaszországban született. 649-ben Róma püspökévé választották.

+ Megválasztása után nem sokkal egy tanácsot hívott össze Rómában, hogy elítélje a monotelitus eretnekséget (amely tagadta Krisztus emberi akaratát) és II. Constans császár részvételét az egyház ügyeiben.

+ A császár elraboltatta Mártont, és bebörtönöztette Konstantinápolyban. Bár a konstantinápolyi pátriárka közbenjárásával megmentették a kivégzéstől, Márton pápát Khersonba, a Krím-félszigetre száműzték.

+ Márton pápa bántalmazás és éhezés következtében halt meg 655-ben. Ő az utolsó római püspök, akit mártírként tiszteltek.

+ I. Szent Márton pápa ünnepét mind a keleti, mind a nyugati egyházban ünneplik.

Imádságra és elmélkedésre

"Az Úr közel van. Akkor miért aggodalmaskodom? Várakozásom az ő kegyelmébe helyezem, s remélem az Úr sem késlekedik pályám véghezvitelével, bárhogyan is rendelte el azt. ”- I. Szent Márton pápa

Ima

Mindenható Istenünk, te nem engedted, hogy Szent Márton pápát és vértanút megrémítse a fenyegetés, vagy megtörje a szenvedés. Add, kérünk, hogy a lélek legyőzhetetlen állhatatosságával viseljük el a világ zaklatásait. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."