A nap szentje Boldog XI. Ince pápa (1611-1689)„Magyarország megmentője”

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
13
A nap szentje Boldog XI. Ince pápa (1611-1689) „Magyarország megmentője”

Élete

+ Comoban született egy gazdag előkelő kereskedőcsalád gyermekeként. Rómában és Nápolyban jogi tanulmányokat végzett.

+ Szent életű bíborosként élt Rómában. Egyszerűsége, szent jelleme miatt nagy népszerűségnek örvendett.

+ 1676-ban választották meg pápának. Ekkor az eladósodott pápai kincstárat újjászervezte, és intézkedései eredményeként néhány éven belül a kiadások és bevételek mérlege újra pozitívumot mutatott.

+ 1684 januárjában XI. Ince létrehozta a törökellenes Szent Liga nemzetközi katonai koalícióját. Ennek segítségével 1686. szeptember 2-án sikerült Budát visszafoglalni, és a XVII. század végére felszabadítani a magyar területeket.

+ Tisztelete rögtön halála után terjedni kezdett, s már 1714-ben megkezdődött a kanonizációs eljárása, ennek véghezvitelét azonban a francia udvar megakadályozta. Boldoggá avatására csak 1956-ban került sor.

Imádság

Istenünk, te Boldog XI. Ince pápát csodálatos lelkierővel ruháztad fel, hogy Egyházad szabadságát megvédje és a keresztények erkölcseit üdvösen megújítsa. Közbenjárására add, hogy erősek legyünk a hitben, a gonosz lélek cselvetéseit legyőzzük, és elnyerjük tőled az örök jutalmat. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."