A nap szentje Árpádházi Szent MargitDomonkos apáca (1242-1271)

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
18
A nap szentje Árpádházi Szent Margit Domonkos apáca (1242-1271)

Élete

+ Margit Magyarország királyának és királynőjének a lánya és a bizánci császár unokája volt. Fogadalom teljesítésével - amelyben szülei ígéretet tettek Isten következő gyermekére, ha Magyarországot megkímélhetik a tatárok inváziójától - 3 évesen a veszprémi domonkos apácák kolostorába helyezték.

+ 10 éves korában Margit egy másik kolostorba költözött Buda közelében, ahol élete hátralévő részét élte.

+ Bár az apja később megpróbálta megkötni Margit házasságát a cseh királyral, elutasította az ajánlatot, és úgy döntött, hogy a vallási életben marad. Végül 18 éves korában vallomást tett.

+ Margit példaértékű apáca volt, aki bűnbánó szelleméről és veleszületett kedvességéről volt ismert.

+ Árpádházi Szent Margit 1271. január 18-án hunyt el. Hatalmas közbenjáróként és csodatevőként 1943-ban kanonizálták.

Imádságra és elmélkedésre

„Krisztus jelenlétében, az Eucharisztiában burkolva vagy a kereszten ábrázolva, szabadon kiöntötte a szívét; imádkozott mindenhol és szüntelenül, gyakran hozzáadva az előírt tisztséghez az egész zsoltárt, valamint imákat az Atya Istenhez vagy a Szentlélekhez, vagy üdvözletet Isten Szűzének, akit nagyon szeretett.” - XII. Pius pápa, Kanonizációs levél Árpádházi Szent Margithoz

Lelki bónusz

Ezen a napon az egyház tiszteletben tartja négy laikus nő emlékét, akik mártírként haltak meg a francia forradalom alatt. Áldott Charlotte Lucast, Félicité Pricetet, Monique Pichery-t és Victoire Gusteau-t 1794. január 18-án a franciaországi Avrillében kivégezték, és 1984-ben az Angers Egyházmegye 95 más vértanújával boldoggá avatták.

Ima

Istenünk, szüzesség kedvelője és védelmezője, Árpád-házi Szent Margit a te kegyelmedből fonta egybe a szűzi élet szépségét a jócselekedetek érdemével. Engedd, kérünk, hogy az üdvösséges bűnbánattal visszaszerezzük lelkünk tisztaságát. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."