Missziós keresztNEKmissziós szimbóluma

Reggeli ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
12
Missziós kereszt NEK missziós szimbóluma

Ozsvári Csaba ötvösművész (1963-2009) alkotása, a Missziós kereszt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós szimbóluma. Az esztergomi bazilikában álló tölgyfa kereszt 2007-ben készült, három méter húsz centi magas, bronz borításokkal díszített. A keresztet a 2007-es Budapesti Városmisszió alkalmával állították fel először, majd az esztergomi bazilika északi kereszthajójában nyert végleges elhelyezést.

Növényi ornamentikája a magyar honfoglalás kori ötvösség motívumait idézi. Díszítőelemei alapján historizáló mű; leveles-indás mintázatában az ősi magyar életfamotívum jelenik meg, a páva szimbólum megjelenítésével pedig ókeresztény stílusjegyeket is visel. De a kereszt nemcsak egy - a történelmi múltunk stílusvilágát magán hordozó - egyedi ötvösmunka, hanem ereklyetartó is. Középpontjában, ezüst tokban Szent Kereszt-ereklye van elhelyezve, melyet a leveles díszek fordulataiban magyar, ill. magyar vonatkozású szentek ereklyéi vesznek körbe: Szent Adalbert - Boldog Salkaházi Sára - Boldog Batthyány-Strattmann László - Szent Gellért - Szent Imre - Szent István király - Szent László király - Szent Margit - Szent Erzsébet - Kassai vértanúk - Boldog IV. Károly király - Szent Hedvig - Zoborhegyi Szent Zoerard-András - Zoborhegyi Szent Benedek - Szent Márton - Boldog Gizella - Boldog Apor Vilmos - Boldog Romzsa Tódor - Boldog Meszlényi Zoltán - Becket Szent Tamás - Boldog Brenner János - Boldog Drinai Vértanúk - Boldog Gojdics Pál Péter - Boldog Hopkó Bazil - Boldog Scheffler János - Boldog Anton Durcovici - Boldog IX. Ince pápa.

Ferenc pápa Rómában a magyar püspökök "ad limina apostolorum" látogatása alkalmával 2017 novemberében megáldotta a 2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Missziós keresztjét.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Imák ebben a kategóriában

Imádkozz a pápávalegyetlen kattintással!

Reggeli ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
28
Imádkozz a pápával egyetlen kattintással!

Imádkozz a pápával egyetlen kattintással!

A "Kattints és Imádkozz" kezdeti elindítása óta a felhasználók továbbra is használják ezt az innovatív alkalmazást, hogy részt vegyenek a pápa világméretű imahálózatának (az imaapostolság) szellemiségében. Ez egy nagyszerű eszköz az ember szellemi életének elmélyítésére, és a Szív Útjába való belépés egyik módszere.

De mi az a "Kattints és Imádkozz"?

Az ima könnyű, rugalmas és kreatív formája. A "Kattints és Imádkozz" a pápa világméretű imahálózatának (imaapostolság) magyar hangja. Az alkalmazás egész nap elkíséri Önt. Összekapcsolja olyan emberekkel, akik arra törekszenek, hogy minden nap imádkozzanak az emberiség kihívásaiért és az egyház küldetéséért, amint azt a pápa havi imaszándékában javasolja. Imával élhetünk és építhetjük azt a világot, amelyről álmodunk. Imával értelmet adhatunk életünknek, és cselekedni tudunk.

A "Kattints és Imádkozz" elérhetővé teszi Ferenc pápa imaszándékainak imádkozását, valamit lehetővé teszi a ma magyar nyelven megjelnő, meghatározó imatartalmakat. Ez egyesíti az embereket a Szentatya, valamint az egész egyházért, összpontosítva a mai világ előtt álló valós kihívásokra.

A "Kattints és Imádkozz" egy gyönyörű alkalmazás, amely egyesíti minket az imában, és magában foglalja a világot Jézus Szívével.

Kattints és Imdákozz! www.kattima.hu

https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.kattima.app
https://apps.apple.com/us/app/kattima/id1391311141?ls=1

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

HOLOKAUSZTnemzetközi emléknapja

Reggeli ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
27
HOLOKAUSZT nemzetközi emléknapja

MAXIMILIAN KOLBE imádsága

Íme itt az ég kapuja,
Az auschwitzi bunker mélyén,
A litánia lépcsőfokain jutok el Hozzád,
Szeplőtelen Anya!
Nyílj meg előttem, óh, Mennyek Kapuja,
Hogy Előtted térdre boruljak én -
Hű szolgád.
Hogy Arany Házadban megpihenjek...
Már az éhséget nem érzem,
Mennyei mannával táplálsz engem.
A frigyszekrény bőségéből,
Hiszen a manna: a szeretet...
Kiszáradt torkom szomjas
Az élet vizére.
Tiszta szívvel készülök 
Találkozni Veled,
Óh, Angyaloknak Királynéja!
 
Hogy ruhád szegélyét érinthessem,
Óh, Vértanúk Királynéja!
Hozzád megyek kora reggel,
Óh hajnalcsillag.
Kinyújtom kezemet az SS felé,
Hogy fecskendőjét belém döfje...
S íme, lábad nyomán követlek Téged,
Mindenszentek Királynéja!
Teresa Przanowska

 

.. szent férfiak és nők, akik előttünk jártak, és a mennyei haza felé vezető utat mutatták. Az életük biztató példái számunkra, akik mindennap küzdenek a "keskeny úton."

Néha a keresztény élet elkeserítő, és gyakran érezzük magunkat egyedül. Kétségbe esünk minden egyes alkalommal, amikor elesünk és azt gondoljuk, hogy soha nem leszünk szentek, és soha nem jutunk a mennybe. A legjobb esetben azt reméljük, hogy Isten könnyen be fog engedni minket az utolsó pillanatban.

A jó hír az, hogy ha a szentek életét nézzük, akkor biztosan találunk egy " testvér" vagy "nővér" szentet, aki nagyon hasonlít hozzánk, hasonló körülmények között küzdöttek és nőttek fel.

 

MAXIMILIAN KOLBE atya imája Máriához

Engedd, hogy dicsérjelek téged, ó, Szűz Mária!
Engedd, hogy különleges módon dicsérhesselek téged!
Engedd, hogy érted és csak érted éljek, dolgozzam, szenvedjek, lemondjak magamról és érted haljak meg!
Engedd, hogy hozzád vezethessem az egész világot!
Engedd, hogy neked még nagyobb, ha lehet a legnagyobb magasztalást tudjam megadni!
Engedd, hogy olyan tiszteletet tudjak neked megadni, amit még senki nem tudott!
Engedd, hogy mások a te felmagasztalásod igyekezetében engem felülmúljanak, és utána én őket, és így ebben a nemes versenyben a te tiszteletedben egyre jobban növekedjem, egyre erősebbé váljak, úgy, ahogyan elvárja tőlem az, Aki téged oly kimondhatatlan módon mindenki fölé rendelt.

Egyedül benned olyan páratlan módon dicsőült meg az Isten, ahogyan más szentben nem. Érted teremtette Isten a világot. Érted hívott életbe engem is az Isten. Micsoda boldogság ez nekem!

Engedd, hogy dicsérjelek téged, ó, Szűz Mária!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."