Kühár Flóris Vallomások és gondolatok

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
11

Adventben áll mindenki, aki az Isten jelenvalósá­ga, közelsége után sóvárog. A Paradicsomtól Kará­csonyig tart az emberiség Adventje. Paradicsomtól Kará­csonyig: világtörténeti kategória, mely évezredekkel szá­mol. Paradicsomtól Karácsonyig: egyúttal minden ember egyéni történetének, lélekalakulásának benső kategóriája, mely néha évtizedekkel számol, mint pl. Szent Ágoston­nál, néha csak pillanatokkal, vagy csak egy pillanattal; de ebben a pillanatban a vágy eléri a Célt, a sóhajtás az Isten­hez ér, a szív sóvárgása elcsitul, mert az Advent homályá­ba a Karácsony fénye ragyog bele.

Az egész misztika a világtörténelem Karácsonyán szüle­tett meg. Misztika a velünk, köztünk, bennünk élő Isten­nek, az Emmánuelnek boldogító bírása, misztika az, hogy meglássuk és ízleljük, mily édes az Úr! Bármit mondjon a lélektan ezen élményről, akárhogyan disputál körülöt­te, azt a tényt, hogy Karácsony óta velünk az Úr, hogy ő a mi Megváltónk, le nem tagadhatja, se a történelemből, se a lélekből ki nem disputálhatja. Aki őt megtalálja, akár öntudatosíja magában, már belépett a paradicsom kapu­ján.

(AZ ELVESZETT PARADICSOMTÓL...)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."