Napi Ige és GondolatJézus parancsolata

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
26

„Az ő parancsolata pedig az, hogy higgyünk az ő Fia, Jézus Krisztus nevében, és szeressük egymást, ahogyan erre parancsolatot adott nekünk.” (1János 3,23)

Isten jól ismer bennünket, tudja gondolatainkat is. Nincs előtte rejtett dolog, azt akarja, hogy ismerjük meg az ő Fiát, Jézus Krisztust, és higgyünk benne. Ez a mi javunkra válik, mert ha tisztában vagyunk Jézus tanításaival, és azokat magunkévá is tesszük, már teljesítettük az ő parancsolatát, azaz szeretjük embertársainkat. Hiszen a keresztyénség a szeretet vallása, ebben különbözik minden más világvallástól. A szeretet hiánycikk volt Jézus korában, és ma is az. Ezen fordul meg minden. Ha szeretet nincsen bennem, akkor semmi vagyok, értéktelen mind Isten, mind embertársaim szemében. Ezért nem győzi hangsúlyozni ezt a Szentírás, mert ebben a világban a gyűlölködés vesz körül bennünket. Ha kézbe veszünk egy újságot, ha kinyitjuk a televíziót, ha beleolvasunk az internetes hírforrásokba, akkor mindenütt csak a rossz hírek jönnek, melyek tele vannak szeretetlenséggel. Ezek a források áradnak szét, és lesz belőlük gyűlölet, hamis vád, lopások, gyilkosságok, amelyek megfertőzik az egyén, a család, a társadalom életét. Ezek mind a gonosz hatalmaktól vannak, a sötétség fejedelmétől, aki ordítva szeli át az egész világot, hogy elnyeljen mindenkit. Ez ellen hív harcba Jézus Krisztus a szeretet fegyverével, ez az ő parancsolata, mert csak ezzel lehet győzedelmeskedni a gonoszság felett. Ehhez viszont erős hit kell, amit Isten adhat meg mindenkinek, aki kéri tőle. (Horváth Csaba)

*****************************************************

Imádság:

Uram! Hadd merítsek szeretetedből, hogy aztán másoknak továbbadhassam. Ámen  

***************************************************************

A nap gondolata:

Hidd el, hogyha a koldusnak fillért adsz szeretettel, jobban esik neki, mintha forintot adsz szeretet nélkül.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."