Napi Ige és GondolatAz Úr harcol értünk

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
25

Ezt mondja nektek az Úr: Ne féljetek, és ne rettegjetek ettől a nagy tömegtől, mert nem a ti háborútok ez, hanem az Istené.” (2Krón 20,15) 

Jósáfát, Júda királyát úgy tartja számon a Krónikák könyve, mint aki azt tette, amit jónak lát az Úr. Ezért uralkodása idejét megáldotta Isten. Viszont nem mindig volt hű Istenhez, volt időszak, amikor elbizakodott, szövetséget kötött a gonosz Ahábbal, Izráel királyával. Ennek igen gyászos vége lett a közös háborúskodás során, Jósáfát az utolsó pillanatban menekült meg, mert ijedtében az Úrhoz kiáltott. Ezért a felelőtlen magatartásáért feddést is kapott Jéhú látnoktól, amit el is fogadott. A népét Istenhez térítette, a nép hallgatott rá. Korábbi elhajlásáért Isten nagy próba elé állította: sok nép fogott össze ellene, nagy volt a túlerő, amely emberileg nézve legyőzhetetlen volt. Ekkor Jósáfát ismét Istent hívta segítségül, az egész néppel leborult előtte ezekkel a szavakkal: „Istenünk, büntesd meg őket! Mert tehetetlenek vagyunk ezzel a nagy tömeggel szemben, amely ellenünk támadt, nem tudjuk, hogy mit tegyünk. Csak rád tekintünk!” (12. vers) Isten meghallgatta a bűnbánó szavakat, megmentette őket úgy, hogy az ellenségen belül keltett zavart, és azok egymást öldökölték.

Intő példa Jósáfát története a mi nemzetünkre is. Nagyon sok külső ellenség vesz körül bennünket, legyőzhetetlennek számítanak. Csak egy megoldás van: keresztyén hitünket kell megtartani és gyakorolni, az ország vezetőinek kell ebben jó példát mutatni, erősíteni hitünket, hitvallásunkat megtartani, az elkövetett bűnünkre bocsánatot kérni, követni Isten akaratát, és először az ő országát keresni és építeni. Ha ezt a kormányunk megteszi, akkor csodákat fog megélni a magyar nép, mert valóban az Úr harcol értünk, az ellenség között támaszt zűrzavart, és azok egymás ellen támadnak, a keresztyén hitét vállaló nemzet pedig győztesen kerül ki a harcokból. (Horváth Csaba)

*****************************************************

Imádság:

Uram! Népünk vezetőiért imádkozom, hogy merjenek benned bízva gondolkodni és élni minden időben. Ámen

***************************************************************

A nap gondolata:

A várakozás a hit elengedhetetlen része.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."