Michel Quoist Így élni jó Sikeres élet

Reggeli ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
22
Az emberbôl indulunk ki, mert az ember az elsôdleges, és mert végeredményben az emberre megy ki a játék. De ha egyfelôl úgy véljük, hogy esztelenség azt hinni, hogy a külsô struktúra elegendô ahhoz, hogy átalakítsa az embert, akkor legyünk arról is meggyôzôdve, hogy másfelôl épp. oly esztelenség azt hinni, hogy elég megváltoztatni az embert anélkül, hogy hozzányúlnánk a struktúrákhoz. Ugyanazzal a törekvéssel és ugyanazzal a szeretettel kel mindkét feladatot megvalósítanunk.
  És ne várjunk addig a cselekvéssel, amíg ,,kialakultunk'', az ember tevékenysége révén alakul ki és csak a testvérei iránti tevékeny szeretet gyökereztetheti meg Krisztus szeretetében. Emberileg is, és természetfölötti értelemben is csak akkor lesz az embernek életében ,,sikere'', ha a világ sikeres fejlôdését igyekszik munkálni.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."