Napi igeTimót, valamint Metella, Xénia napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
24

Megalázza a kevély tekintetű embert, a halandók nagyságát porba hajtja. Csak az ÚR magasztaltatik föl azon a napon. (Ézs 2,11)

Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. (Gal 6,7a)

Olvasmányok: Jer 14,1–9 és 1Kor 2,1–9

 

Lelki útravaló a mai napra

Fölkelek. Reggeli rutin, munka, bevásárlás, otthoni teendők, egyéb kötelezettségek, esti rutin, zuhanás az ágyba. Napról napra. Ugyan mi végre? Mi a célom mindezzel? Hova vezet az út, amelyen lépkedek előre? Megélhetéshez? Lakásvásárláshoz? Családom boldogulásához? Karrierhez? Sok pénzhez? Megbecsültséghez? Kényelemhez? De vajon mi lesz azután? És azután?

„Voltunk, mint ti, lesztek, mint mi.” Ezt a feliratot olvasom a nagycenki Széchényi-mauzóleum kriptájának bejáratánál. Voltunk, mint ti – élők –, lesztek, mint mi – por és hamu – üzenik a holtak, a hajdani nagy elődök. Tehát egyszer véget ér a nagy hajsza, s meglátom, mit ért, hova vezetett: az Úristen elé, az egyedül örök elé, „aki van, és aki volt, és aki eljövendő: a Mindenható” (Jel 1,8b).

Ő a Teljesség, ő a Világosság, ő az Örökkévaló, ő a Mindenható. Mégis arra vágyik, hogy velem töltse el az örökkévalóságot. Az örök élet azonban nem a halál után kezdődik. Az örök élet akkor kezdődik, amikor Jézusé leszek. Amikor kevélységem porba hull, mert megismertem az élet királyát. Amikor elengedem görcsös akarásomat, és átadom az irányítást annak, aki a menny felé vezet. Amikor ráébredek, hogy egyedül annak van értelme, ha vele és benne élek.

Nélküle vagy vele jártál? Azon a napon csak ez fog számítani. Sőt ma is csak ez számít.

*

Úr Jézus Krisztus! Köszönöm, hogy vágysz rám. Köszönöm, hogy hívsz magadhoz. Köszönöm, hogy örökre tervezel velem.
Kérlek, Szentlelkeddel add meg nekem, hogy én is mindennél jobban vágyjak rád.
Add, hogy a tiéd legyek, és örökre veled éljek. Ámen.Szerző: Lázárné Tóth Szilvia

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."