Napi igeÁgnes napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
21

Én, az Úr vagyok a ti Istenetek, aki kihoztalak benneteket Egyiptomból, hogy ne legyetek többé azoknak a szolgái. Összetörtem igátok jármát, hogy fölegyenesedve járhassatok. (3Móz 26,13)

Krisztus szabadságra szabadított meg minket, álljatok meg tehát szilárdan, és ne engedjétek magatokat újra a szolgaság igájába fogni. (Gal 5,1)

Olvasmányok: Róm 9,31–10,8 és 1Kor 1,10–17

 

Lelki útravaló a mai napra

Számtalanszor megfigyelem az emberek járását, tartását. Igen sok mindent elárul. Nem csupán külsőleg, hanem a léleknek az állapotát is. Mennyi minden rejlik a lélekben, ami aztán tükröződik másban is!

Nagy ajándék, ha belül szabadok vagyunk nézeteinkben, döntéseinkben, látásunkban. Isten mindannyiunk számára ezt a szellemi, lelki szabadságot adja, mely minden esetben egy új lehetőség. Ennyire tiszteli és szereti Isten az ő teremtményét, az embert. „Krisztus szabadságra szabadított meg minket…” Ez a szabadság adja meg igazán a fejlődést, előrehaladást, de természetesen a felelősséget is. A kérdés éppen ezért az, hogy merünk-e ezzel élni. Akkor is, ha tudjuk, hogy a társunk másként döntene, cselekedne? Felvállalni önmagunkat, nézetünket s egyben döntésünket is.

„Mindent szabad nékem, de nem minden használ” (1Kor 10,23) – mondja Pál apostol. A mindenben megadja azt a tág utat, amelyben a kapott bölcsesség által megláthatjuk, hogy milyen választási lehetőségünk van, s melyik lesz a saját döntésünk. Ezek után pedig ahogy mi megkapjuk Istentől a szabadságot, igen jó lenne, ha mások számára mi is megadnánk. Szeretteinknek, munkatársunknak, barátunknak, de keresztény testvérünknek is. A választott népnek Isten elmondja: "Én, az Úr vagyok a ti Istenetek." Ő az, aki cselekszik, mégpedig a legbölcsebben. Éljünk mi is ezzel az ajándékkal!

*

Légy áldott, amikor lehetőséget adsz másnak a döntésre!
Légy áldott, amikor békességgel elfogadod a másik embert!
Légy áldott, amikor hálát adsz Istennek a szabadságodért!
Légy áldott, amikor mindehhez bölcsességet kapsz Istentől!
Merj ebben a szabad, Istentől kapott szeretetben élni, és azt bőséggel továbbadni mindenki számára!Szerző: Tóth Melinda Anna

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."