Napi igePiroska, valamint Margaréta, Margit napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
18

Mert van-e olyan Isten az égben vagy a földön, aki olyan hatalmas tetteket tudna véghezvinni, mint te? (5Móz 3,24b)

Bizony, őtőle, őáltala és őreá nézve van minden: övé a dicsőség mindörökké. Ámen. (Róm 11,36)

Olvasmányok: Mt 6,6–13 és Mk 3,31–35

 

Lelki útravaló a mai napra

Az ember hajlandó azt gondolni, hogy ő a világ közepe. Aztán ha szétnéz maga körül, szembesül a számára szinte megismerhetetlen világ csodáival, és el nem tudja képzelni, hogy hogyan jött létre minden ilyen rend szerint. Az élet apró kezdeti csíráitól kezdve a csillagokkal teli ragyogó éjszakai égboltig.

Mózes az ígéret földjének határán Isten hatalmas tetteiről beszél, pedig igazán nem olyan helyzetben hangzik el ez a mondat a szájából, amikor egyértelmű lenne a dicsőítés. A nép vezetője, aki könyörög, hogy a Jordánon túli területeket is megláthassa, visszautasítást kap válaszul az Úrtól a kérésére. Felmehet a Piszgá csúcsára, szétnézhet a négy égtáj irányába, de az ígéret földjére nem teheti be a lábát.

Alázattal felismeri, hogy itt nem az ő érdemei szerint történnek a dolgok. Nem ő vezette a népet idáig az egyiptomi fogságból, nem ő tett csodákat, hanem az Úr, nem övé a dicsőség, hanem az Úré. Őtőle, őáltala és őreá nézve van minden.

Életünk egy-egy sikeresebb periódusában talán nehéz átengedni a dicsőséget Istennek. Valakik mindig lenni akarunk. Alázattal érthetjük meg, hogy vagyunk valakik, bármilyen eredmények vagy eredménytelenségek is fémjelzik az életünket. Mégpedig azok, akikért a végtelen hatalmú Isten Krisztusban minden érdemre való tekintet nélkül odaadott mindent.

*

Urunk, engedd meglátnunk életünk történéseiben is a te gondviselő szeretetedet. Adj alázatos szívet! Nyisd szánkat neved dicséretére, hogy felismerjük, milyen kicsik vagyunk mi, és milyen nagy vagy te. Köszönjük, hogy mégsem porszemként tekintesz ránk, hanem szeretett gyermekeidként. Ámen.Szerző: Pápai Attila

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."