Napi igeAntal és Antónia, valamint Örs napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
17

Bement tehát Mózes és Áron a fáraóhoz, és ezt mondták neki: Így szól az ÚR… Bocsásd el népemet, hogy áldozattal szolgáljon nekem! (2Móz 10,3)

Íme, én elküldelek titeket, mint juhokat a farkasok közé: legyetek azért okosak, mint a kígyók, és szelídek, mint a galambok! (Mt 10,16)

Olvasmányok: Kol 2,1–7 és Mk 3,20–30

 

Lelki útravaló a mai napra

A Bibliát ismerők hamar felismerik, hogy az egyiptomi szabadulás történetéből való az ószövetségi ige. Mózes és Áron – látszólag – úgy ment az egyiptomiak közé, mint juhok a farkasok közé, de valójában tőlük kellett volna rettegnie a fáraónak, hiszen az Atya küldte hozzá követeit, hatalmával felruházva.

Krisztus-hívő emberként ilyen bizonyossággal végezheted feladataidat, ha rábízod magadat teljes szívedből, lelkedből, elmédből és erődből. Mindezekkel ráhagyatkozhatsz. Nem véletlenül áll így a Szentírásban, mert ha az ember szíve, lelke, elméje, ereje nem rá hagyatkozik, akkor egyből gyarapodnak az akadályok és a küzdelmes megfeszülései életünknek, amelyeket nem tudunk legyőzni. Ha viszont Istenre hagyatkozunk, akkor e világ dolgai is engedelmeskednek nekünk.

Lukács tolmácsolásában a hamis sáfár történetében olvashatunk egy, a mai újszövetségi igére rímelő szakaszt: „…e világ fiai a maguk nemében okosabbak, mint a világosság fiai. Én is mondom nektek: szerezzetek magatoknak barátokat a hamis mammonnal, hogy amikor elfogy, befogadjanak titeket az örök hajlékokba.” (Lk 16,8–9)

Látszólag nyereségvágyó, ügyeskedő hozzáállás ez, de Isten ismeri a szándékainkat: ha a tőle tanult hit, remény, szeretet a motiváló erő, akkor a világ mammonjai (földi, anyagi hatalmai) sem győzhetnek felettünk.

*

Drága Istenem! Köszönöm, hogy a hétköznapokban is felruházol erővel, hogy a mindennapok terhei, kötelességei közben is tudjak boldogulni.
Hányszor érzem magam úgy, mintha farkasok közé keveredett bárány lennék! Ilyenkor te adj nekem erőt, és tölts be lelkeddel, hogy leküzdjem elakadásaimat, amelyek elfordítanák tőled szívemet és akaratomat.
Add, hogy terád tudjam bízni egész életemet! Ámen.Szerző: Gerlai Pál

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."