Napi igeGusztáv, valamint Marcell napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
16

Uram, kegyelmed betölti a földet. Taníts engem rendelkezéseidre! (Zsolt 119,64)

A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre… (2Tim 3,16)

Olvasmányok: Ef 1,3–10 és Mk 3,13–19

 

Lelki útravaló a mai napra

Iránytű, naptár, óra. Megannyi dolgot használunk mérésre, hogy tudjuk a helyes irányt, a pontos időt, a megfelelő arányokat. Sokszor olyan szigorú keretek közé szorítjuk az életünket, hogy az szinte megbénít. A világ megannyi elvárásához igazítjuk mindennapjainkat, hogy mindenkinek megfeleljünk. Úgy keretezzük az életünket, hogy sokszor csak a nyomást érezzük, amelyet hol a főnökünk, hol a családunk, hol a szomszédunk, hol a munkatársunk gyakorol ránk. Szorongatnak a vélt és valós elvárások. Mindig a maximumot, a legjobbat nyújtani, hogy mindenki elégedett legyen, hogy mindenkinek megfelelj. De miért is? Miért akarsz mindenkinek megfelelni? Hiszen hányszor szembesültél már vele, hogy lehetetlen! Akkor miért ragaszkodsz hozzá görcsösen? Engedd el! Hagyd, hogy az Úr Isten tanítson! Hagyd, hogy az Úr Isten mutassa az utat! Figyelj az ő feddő, megjobbító, igazságra nevelő igéjére! Engedd, hogy kegyelme utat és célt mutasson, amely nem megítél és elítél, hanem életre visz.

*

Istenem! Hálát adok, hogy ezzel a nappal is megajándékoztál! Köszönöm, hogy elfedezed megannyi gyengeségemet és hibámat. Kérlek, add, hogy ne legyek hamis elvárások rabja, hanem törekedjem mindig a te törvényed betöltésére. Istenem, adj nekem erőt és kitartást ehhez, hiszen tudod, hogy sokszor elesem, mert gyenge vagyok. Emelj fel! Légy velem! Erősíts! Ámen.Szerző: Horváth-Csitári Boglárka Flóra

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."