Napi igeLóránd és Lóránt, valamint Itala, Mór, Pál, Roland

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
15

Az ÚR azonban azt mondta neki [Gedeonnak]: Békesség neked, ne félj, nem halsz meg! Ezért Gedeon oltárt épített ott az ÚRnak, és így nevezte el: Az ÚR a békesség. (Bír 6,23–24a)

Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk. (Zsid 4,16)

Olvasmányok: Róm 8,26–30 és Mk 3,7–12

 

Lelki útravaló a mai napra

Már jó két hete, hogy elindultunk a 2020-as esztendő zarándokútján. Talán itt az ideje egy pillantást vetni az „égi GPS-re”, a mai újszövetségi útmutató igére, nehogy eltévedjünk. Az apostoli biztatás egyértelműen jelzi a helyes irányt: „a kegyelem trónusa” az úti cél. Ez a kissé titokzatos bibliai kép nem egy földrajzi helyre utal, amelynek meg lehet adni a GPS-koordinátáit, hanem egy konkrét személyre, Jézus Krisztusra, aki a kegyelem trónusán ül.

Az ő nevében indultunk az új évbe, amely az ő ajándéka: anno Domini 2020 – az Úr 2020. esztendeje.

Ő az, akihez a mai napon is bizalommal fordulhatunk. Akinél irgalmat nyerhetünk, kegyelmet találhatunk, és minden valós szükségünkben segítséget kaphatunk. Még segélyhívó szám tárcsázására sincsen szükség, hiszen, ahogy az ismert gyermekének fogalmaz: „Kis telefonon van nekem, két összetett kezem…” 2020-ban, érett, felnőtt fejjel se szégyelljük ezt az egyszerű mozdulatot. Ma sincs korszerűbb, hatékonyabb kommunikációs eszköz Urunk elérésére, mint az igei biztatására adott imádságos válaszunk. Gedeonhoz hasonlóan mi is oltárt építhetünk az Úrnak, nem kövekből, hanem őszinte imádságunk szavaiból.

*

Hálát adunk, Urunk, hogy ezt a napunkat is a te bátorító igéd intonálja. Köszönjük, hogy feléd tarthat egész életünk, s benne ez a mai napunk is. Tudjuk, hogy ma is szükségünk lesz a te vezetésedre, segítségedre, áldó kegyelmedre. Gedeonhoz hasonlóan mi is tapasztaljuk és valljuk: te vagy a békességünk forrása! Taníts meg ebből meríteni és ezt megosztani másokkal is. Ámen.Szerző: Gáncs Péter

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."