Heti IGE bátorító üzenet Mennyit érsz?A jó ember örökséget hagy még unokáinak is.

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
04
Heti IGE bátorító üzenet Mennyit érsz? A jó ember örökséget hagy még unokáinak is.

Mennyit érsz?

„A jó ember örökséget hagy még unokáinak is.” (Példabeszédek 13:22)

Az örökség szó 203-szor fordul elő a Bibliában, Isten tehát nyilván fontosnak tartja. Salamon azt írja: „a jó ember örökséget hagy még unokáinak is.” Az emberek világában annyit érsz, amennyit birtokolsz, de Isten országában annyit, amennyit odaadtál. Amit megtartasz magadnak, az örökre elveszett, de amit leteszel Isten kezébe, az örökkévaló örökséggé válik.

Moses Montefiore volt az első zsidó ember, aki magas hivatalt tölthetett be Londonban. Viktória királynő lovaggá is ütötte 1837-ben, ugyanabban az évben, amikor megválasztották London sheriffjének. Később emberbaráti cselekedeteiről vált híressé. Hétszer utazott el a Szentföldre, utoljára 91 éves korában. A Szentföld iránti szeretetét azzal is bizonyította, hogy finanszírozta egy textilgyár, egy nyomda, egy szélmalom és számos mezőgazdasági kolónia létesítését Palesztinában. A századik születésnapján a London Times vezércikkben méltatta őt. Üzleti vállalkozások és ingatlanvásárlások révén hatalmas vagyont szerzett. De amikor egy riporter megkérdezte tőle, hogy mennyi a vagyona, egy sokkal kisebb számot mondott. „Ennél biztosan több! – mondta a riporter. Sir Moses így válaszolt: „Ön nem azt kérdezte, mennyi van a birtokomban, hanem azt, hogy mennyi a vagyonom. Ezért kiszámoltam, mennyit adakoztam jótékonyságra. Csak annyit érünk, amennyit hajlandók vagyunk megosztani másokkal.”

Neked mekkora a vagyonod? Isten szemében a végösszeg annyi, amennyit odaadtál.

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."