Heti IGE bátorító üzenetHálás szív

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
21
Heti IGE bátorító üzenet Hálás szív

Hálás szív

„Nyisd meg ajkamat, Uram, és dicséretedet hirdeti szám.” (Zsoltárok 51:17)

A hálás szív minden napot ajándéknak tekint. Olyan, mintha egy mágnest végighúznánk a napjainkon, és az összeszedne mindent, amiért hálásak lehetünk. A hálás szív megköszöni Istennek a szemmozgató izmok csodáját, melyek lehetővé teszik, hogy ezeket a szavakat olvasd, és hálát ad az agyért, ami feldolgozza az olvasottakat. Hálás Istennek a tüdőért, amely napi tizenegyezer liter levegőt lélegez be és ki. Hálát ad Istennek a szívért, mely életünk során körülbelül hárommilliárdszor dobban, és az agyért, mely valódi elektromos generátor és szuperszámítógép egyszerre. Megköszöni Istennek, hogy van lekvár a kenyérre és tej a gabonapehelyre. Hálás a meleg takaróért és a viccekért, melyek örömre derítenek. A több ezernyi repülőgépért, mely nem zuhant le ma. Azokért a férjekért, akik nem csalták meg feleségüket, és a feleségekért, akik nem förmedtek rá férjükre. A gyermekekért, akik a hatalmas nyomásnak sem engedtek, hanem úgy döntöttek, hogy továbbra is tisztelik szüleiket.

A nehéz időkben az segít, ha örülni tudunk a jó dolgoknak. „A vidám szív a legjobb orvosság” (Példabeszédek 17:22). A hála nem a körülményekre adott reakció, hanem választott hozzáállás. „Az Úr Jézus azon az éjszakán, amelyen elárultatott, vette a kenyeret, és hálát adva megtörte” (1Korinthus 11:23–24). Figyeld meg: egyetlen mondatban van az „elárultatott” és a „hálát adva”. Azon az éjszakán, amelyen elárultatott, Jézus hálát adott. Erre te is képes lehetsz, ha tudod, hogy Isten kezében van az uralom, ő irányítja lépteidet, ő munkál mindent a javadra.

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."