Urbán Erik ofm Adventi elmélkedések A családfa gyógyítója lenni...Advent III. Kedd: Mt 1, 1-17

Reggeli ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
17
Urbán Erik ofm Adventi elmélkedések A családfa gyógyítója lenni... Advent III. Kedd: Mt 1, 1-17

Megkezdtük a visszaszámlálást Karácsony ünnepe előtt. A mai naptól kezdődően a szent liturgiának saját könyörgései, olvasmányai vannak. Az elkövetkező napok a közvetlen karácsonyi előkészület jeles napjait tartjuk. A hívő lélek várakozása Krisztus folytonos eljövetelére a Karácsonyban.

A mai evangéliumi szakaszban Jézus nemzetségtábláját olvassuk. Az evangélista összefűzi a nemzetségeket Ábrahámtól egészen Jézusig. Azt gondolnánk, hogy a szentíró Jézus nemzetségtáblájában csak szent, példás életű személyeket említ. Figyelmesen olvasva észreveszünk köztük kevésbé erkölcsös életű személyeket is. Isten nem válogatott össze Fiának csupán ideális személyekből álló családfát, vagyis Jézus az átlagember konkrét világába lép be, mindenben hasonlóvá lett hozzánk bűnt kivéve. Ez vigasztaló számunkra, hogy Jézus családfája nem egy ideális, átlagon felüli családfa, hanem Isten ott és olyanként akarja megváltani az embert amilyen az valójában. Ha visszanézek az én családfámra milyen személyeket találok ott? Mit tudok róluk? Szüleim, nagyszüleim mit meséltek el családfám felmenőiről? A mai nap kérjem az Urat ha szükséges, hogy szabadítson meg az „örökölt bűnöktől”, bocsássunk meg nekik, és köszönjük meg nekik, hogy segítettek bennünket abban, hogy megismertük az Urat. Álljuk be őseink csarnokába, állj be a sorba, mert ott van a helyed. Urbán Erik OFM

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."