Kiss Ulrich naplójaAdvent 4. vasárnapja

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
19
Kiss Ulrich naplója Advent 4. vasárnapja

Jézus Krisztus születése így történt: Anyja, Mária, jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. A férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni, azért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg azon töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert benne fogant élet a Szentlélektől van. Fia születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő váltja meg népét bűneitől. Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta által mondott: Íme, a Szűz gyermeket fogan és fiút szül, és az Emánuel nevet adják neki, ami azt jelenti: Velünk az Isten.  Amikor József felébredt álmából, úgy cselekedett, amint az Úr angyala megparancsolta neki. Magához vette feleségét.  Mt 1, 18-24

 

Örökbe fogadás

Mottó: Úgy cselekedett, amint az Úr angyala megparancsolta neki. – Mire is vonatkozik e tőmondat? Kétségtelenül a következő mondatra: Magához vette feleségét. Lám, az elbeszélés kezdetén Mária még csak jegyese volt Józsefnek, és nem a fogantatás tette asszonnyá, hanem Mária elfogadása az igaz ember, József, által, mint törvényes hitvese. A kulcs az engedelmesség az Úr parancsának. Persze vonatkozik az engedelmesség a továbbiakra is, egész életére, hisz a parancsnak megfelelően Jézusnak nevezi és neveli Mária gyermekét. Megváltónak neveli. Pedig lehet, hogy csak szakmájába avatta be. Mestersége volt az iskola. A tekton építőt jelent. A Fiú egésze máshogy és egészen mást fog építeni. De nevelőjének legfőbb adománya az engedelmesség. Érdekes, hogy míg Mária engedelmességét az Egyház szüntelenül dicséri, Józsefét hallgatólagosan feltételezzük. Egy pápa sem választotta e nevet, még Ratzinger bíboros sem, aki pedig Józsefnek született. József így is a katolikus egyház védőszentje, bár egyetlen szavát sem jegyezték fel. Különböző mesterségek állnak védelme alatt. A nevelőapáké nem. Pedig ma erre nagy szükség lenne. Az apátlan fiúk korában. Elmélkedjünk hát: mit jelent egy gyermekért felelőssége vállalni, ha nem vérvonalad? Ha nem a te génjeidet sokasítja?

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."