Napi Ige és Gondolat

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
11

Saul pedig egyetértett István megölésével. Azon a napon nagy üldözés kezdődött a jeruzsálemi gyülekezet ellen, és az apostolok kivételével mind szétszóródtak Júdea és Samária területén. (ApCsel 8,1)

Az üldözések következményekkel jártak. Szétszóródtak a tanítványok. Ez létszámbeli csökkenéshez, hitbeli meggyengüléshez, de akár a keresztyénség megszűnéséhez is vezethetett volna. Ha a hitet elnyomja a félelem, ha Krisztus helyett önmagukra és a körülményeikre, a fenyegetettségre néznek. De nem így tettek. A tanítványokat már nem a félelem, hanem az erő, a szeretet, a józanság Lelke vezette. Már nem önmagukra néztek, hanem hatalmas Megváltójukra, az Úr Jézus Krisztusra, aki rájuk bízta a nagy feladatot, hogy menjenek el szerte a világba és tegyenek tanítvánnyá minden népet. Tudták, hogy a feladatuk a Jézusról való tanúskodás Jeruzsálemben, Júdeában, Samáriában, sőt a föld végső határában is. (ApCsel 1:8) S meg is tették. A szétszóródás ellenére is. Vajon mi mennyire tanúskodunk Jézusba vetett hitünkről? (Katona Béla)

*****************************************************

Imádság:

Uram! A nehézségek között is szeretnék kitartani melletted és képviselni téged. Ámen

***************************************************************

A nap gondolata:

Bármi fog történni veled, körülötted, ne feledkezz meg róla, hogy higgy a te Istenedben!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."