Megszentelt tér Evangélium, ima és párbeszédAdvent 2. hete csütörtök

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
12

Isten jelenléte

Ahogy most megállok előtted, Uram, töltsd el szívemet és egész lényemet
vágyakozással Feléd.

Szabadság

Uram, Te megadtad nekem a szabadság nagy ajándékát.
Add, ó, Uram, hogy ezekben a napokban szabad legyek
az elfogultság és türelmetlenség minden fajtájától.
Emlékeztess, Uram, hogy mindnyájan egyenlőek vagyunk
szerető szemedben.

Szerető figyelmesség

„Mindennek megvan a maga helye és ideje" - szoktuk mondani.
Uram, segíts, hogy mindig vágyódjam arra, hogy a jelenlétedben időzzek. Add, hogy mindig meghalljam hívásodat.

Isten igéje

Mt 11, 11-15

Bizony mondom nektek: asszonyok szülöttei közt nem született nagyobb Keresztelő Jánosnál. De aki a mennyek országában a legkisebb, az nagyobb nála. A mennyek országa Keresztelő János idejétől mindmáig erőszakot szenved, az erőszakosok szerzik meg. A próféták és a törvény Jánosig mind ezt jövendölték. S ha tudni akarjátok, ő Illés, akinek el kell jönnie. Akinek van füle, hallja meg!

Gondolatok a mai olvasmányhoz

  • Mi az, amitől Keresztelő János kisebb, mint "a mennyek országában a legkisebb?" Isten igazságosságáról és a bűnbánat fontosságáról prédikált, de nem élt addig, hogy megláthatta volna a keresztre feszített Jézust, és így Isten irántunk való elképzelhetetlen mértékű szeretetének tanúja lehetett volna.
  • Jézus nem magányosan volt Isten embere! Várták. A próféták és Keresztelő János előre hirdette érkezését. Később az apostolok meg más férfiak és nők lettek társai küldetése teljesítésében. A mi keresztény életünket is áthatja a Jézus követőivel való közösség. Barátok, munkatársak, családtagok, az egyházközség tagjai - mind társaink Istenhez vezető utunkon. Adventi imánkba is befogadunk másokat, akiket Isten küld felénk - akiket segíthetünk a Hozzá vezető úton, vagy akik minket segítenek közelebb Hozzá.

Párbeszéd

Megérintett Isten Igéje? Vagy hidegen hagyott?
Megvigasztalt, vagy valami új elhatározásra indí­tott?
Elképzelem, hogy Jézus mellettem áll vagy ül,
Felé fordulok, és megosztom Vele érzéseimet.

Befejezés

Megköszönöm Istennek az együtt töltött perceket és a megvilágosító gondolatokat, amiket esetleg a szöveggel kapcsolatban kaptam.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."