Kiss Ulrich naplójaÁdvent 1. vasárnapja

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
28
Kiss Ulrich naplója Ádvent 1. vasárnapja

Abban az időben: Az emberfiának eljövetelekor úgy lesz, ahogy Noé idejében történt. A vízözön előtti napokban ettek-ittak, nősültek, férjhez mentek egészen addig, amíg Noé be nem ment a bárkába, s jött a vízözön és el nem sodorta mindnyájunkat. Ugyanígy lesz az Emberfiának megjelenésekor is. Ha ketten lesznek a mezőn, az egyiket fölveszik, a másikat otthagyják. Ha két asszony őröl a malomban, az egyiket fölveszik, a másikat otthagyják. Legyetek hát éberek, mert nem tudjátok, melyik órában jön el Uratok. Gondoljatok arra: Ha a ház ura tudná, hogy mikor jön a tolvaj, bizonyára virrasztana, és nem engedné, hogy házába betörjön. Legyetek hát készen, mert az Emberfia abban az órában jön el, amelyikben nem is gondoljátok.  Mt 24, 37-44

Esze-iszom

Mottó: Aegyiket fölveszik, a másikat otthagyják – Azt is mondhatná Jézus, fej vagy írással dől el, ki menekül meg, ki nem. Mindazoknak, akik jámborsággal igyekszenek biztosítani a helyüket, ez aggasztó. Nem lehet kiszámítani, mint egy befektető vagy kereskedő tenné, hogy annyit áldozok rá, amennyit megéri. Hisz a tét nagy, jó lenne hát a nyertes oldalon lenni. A számítgatóknak azonban Jézus azt üzeni, hogy félig késznek lenni annyi, mint felkészületlennek lenni. Senki nem tudja kiügyeskedni a meghívást, teljes elkötelezettség az ára. A megkívánt éberség folytonos készenlétet kíván. Mégsem kéne kétségbe esni. Ha nem is indulhatunk előnnyel a „versenybe”, hátránnyal sem indulunk. Esélyeink átlagosak. Nem arról szól, hogy ne együnk, ne házasodjunk, egyszóval, hogy felhagyjunk a „normális” élettel, hanem hogy időben bemenjünk a bárkába.  A bárka pedig készen áll. S érted is jönnek!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."