Heti IGE bátorító üzenetHallgass Isten hangjára!

Napi Ima7 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
05
Heti IGE bátorító üzenet Hallgass Isten hangjára!

Hallgass Isten hangjára!

„Saját füleddel hallhatod a mögötted hangzó szót: Ezen az úton járjatok, se jobbra, se balra le ne térjetek!” (Ézsaiás 30:21)

Egy lelkigondozó, aki egy függőségből szabadult meg, ezt írta: „Gyógyszerfüggőség miatt kezeltek, és ahhoz, hogy kijuthassak, munkát kellett találnom. Hónapokig kerestem állást, de senki nem akart alkalmazni. Egy napon a buszra várva egy kis, sürgető hangot hallottam, mely azt mondta, hogy nézzek hátra. Éppen egy ügyvédi iroda előtt álltam. „Menj be, beszélj a főnökkel, mondd el, hogy munkát keresel!” – hallottam ismét a hangot. Ez őrültség! – gondoltam, de az a „csendes, szelíd hang” egyre sürgetett, így hát engedelmeskedtem. Amikor elmondtam az ügyvédnek, hogy mi a helyzet velem, ő megértett, mert a családjában szintén volt valaki, aki függőségből próbált szabadulni. Rám nézett és azt mondta: „Különös, hogy ma jött. Éppen azon gondolkoztam, hogy felveszek egy titkárt, de nem volt időm arra, hogy megfogalmazzam az álláshirdetést.” Két héttel később enyém volt az állás, sokkal jobb munka, mint bármelyik, amit korábban megpályáztam. Több fizetést kaptam, és a képességeimet a lehető legjobban tudtam kamatoztatni.”

A gond nem az, hogy Isten nem szól többé hozzánk, hanem az, hogy nem ismerjük fel a hangját. Ne utasítsd el túl gyorsan a felbukkanó gondolataidat (ld. 1Korinthus 2:16)! Általánosságban szólva: Isten nem fog mennydörgést küldeni odafentről, hogy felhívja a figyelmünket. Sokkal gyakrabban szól a gondolatainkon, egy családtagunkon, egy barátunkon, tanárunkon, lelkészünkön keresztül, a körülmények változása által, egy a Szentírásban hirtelen megszólaló igevers vagy egy tehetséges író munkája által, vagy épp a csendben, amikor tökéletes békességével tölti be szívünket.

Tanuld meg hát felismerni Isten hangját!

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."