Heti IGE bátorító üzenetSzabadulj ki a skatulyából!

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
22
Heti IGE bátorító üzenet Szabadulj ki a skatulyából!

Szabadulj ki a skatulyából!

„Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?” (Róma 8:31)

Családja csak a pásztort látta Dávidban (ld. 1Sámuel 16:11–12), de Isten szemében ő már Izráel következő királya volt.

Döbbenetes, hogy a születésünk pillanatától beskatulyáznak minket. Valaki azt mondja: „pont úgy nézel ki, mint X.Y.”, vagy meg van győződve arról, hogy „csak egy átlagos képességű diák”, „egy szürke egér”, „egy csúnyácska kislány” vagy. Észre sem veszed, máris elhiszed az ő véleményüket és értékítéletüket.

Egyesek nyilván úgy gondolták, hogy Timóteus még túl fiatal egy gyülekezet vezetéséhez. Ezért írta neki Pál: „Senki meg ne vessen ifjú korod miatt…” (1Timóteus 4:12). Könnyen írunk kemény és engesztelhetetlen listát mások gyarlóságairól; belefoglalunk ilyesmiket, hogy: szegény, tanulatlan, fogyatékkal élő vagy más nemzetiségű. Még a régi, évekkel ezelőtti tévedéseiket is összeírjuk. Kérdezd csak meg magadtól, szeretnéd-e, ha téged is így címkéznének? Nem hinném!

Adam Clarke a tizennyolcadik századi Anglia egyik legtermékenyebb igehirdetője volt – de azt kevesen tudják, hogy az édesapja azt mondta róla a tanárának, hogy véleménye szerint Adam nem fog jól teljesíteni az iskolában. A tanár erre azt válaszolta, hogy szerinte Adam nagyon okosnak néz ki. Adam hallotta ezt – és ezek a szavak egész életét megváltoztatták, mert kiszabadították abból a skatulyából, ahová addig apja véleménye zárta. Clarke hetvenkét évet élt, híres metodista lelkész lett, és neki köszönhetjük az egyik legnagyszerűbb bibliakommentár-sorozatot.

Szabadulj hát meg a címkéktől és a lekorlátozó gondolatoktól, és kezdj el nagyokat álmodni! „Mit mondjunk tehát ezekre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?” Ha Isten veled van, minden akadályt le tudsz győzni!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."