Napi igeValér, valamint Detre napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
15

Erőt vettek rajtunk a bűnök, de te megbocsátod vétkeinket. (Zsolt 65,4)

Zakariás így szólt: Téged pedig, kisgyermek, a Magasságos prófétájának neveznek majd, mert az Úr előtt jársz, hogy elkészítsd az ő útjait, hogy megtanítsd népét az üdvösség ismeretére bűneik bocsánata által, Istenünk könyörülő irgalmáért, amellyel meglátogat minket a felkelő nap a magasságból. (Lk 1,76–78)

Advent 3. vasárnapja

Olvasmányok: Lk 1,67–79 és 1Kor 4,1–5

Lekció: Mt 11,2–10
1Kor 4,1–5

Igehirdetési ige: Jer 1,17–19

 

Lelki útravaló a mai napra

A Bibliát nevezhetnénk a fordulatok könyvének is. Isten szeretetének, jóságának a kibontakozását látjuk a teremtés eseményeiben, az első emberpár életében. De azután jön a bűnbeesés, és minden megváltozik: a rend helyére a rendezetlenség lép, az Istennel való harmonikus viszonyt felváltja a diszharmónia. Isten újabb lépéseket tesz az emberért, szeretete újabb áldozatokra készteti őt teremtményéért, s irgalmának újabb és újabb cselekedeteivel terelgeti övéit a vele való kapcsolat biztonságába. A zsoltáros őszinte, bűnbánó, de Isten irgalmát magasztaló szavai ezen a tapasztalaton alapulnak: bűneink elválasztanak tőle, de ő a megtérőt feloldozza, nem taszítja el magától.

Zakariás fiának, Keresztelő Jánosnak a születéskor így láthatta meg a Szentlélektől ihletett módon Isten és ember történetének legnagyobb fordulatát: a Megváltó születését, a „felkelő nap” fényességének örömét. A hajnal képe van ebben a költői szépségű kijelentésben, amely szépségével, erejével, az új kezdet reménységével élteti az Istenben hívő embert. Zakariás személyes, családi életében is megtapasztalta a csodát, időskorukban megszületett a várva várt gyermek. De megadatik számára az is, hogy túllásson a „földi, e világi” örömön, hogy meglássa: a megígért Messiás eljön, s Isten és ember kapcsolatának kezdetét veszi egy új korszaka. Isten szeretete így testesül meg földi életünk eseményeiben, de legfőképp abban, hogy elküldte az ő Fiát ebbe a világba. Igen, Jézus érkezése így adott új irányt és reménységet az ember számára, mely az ő országába vezet.

Szerető mennyei Atyám! Köszönöm, hogy szereteted legyőz minden akadályt az életemben, mindent a kezedbe helyezhetek. A Te áldásod legyen ezen a mai napon! Ámen.


Keczkó Pál

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."