Napi igeZsombor, valamint Gotfrid, Kolos, Mihály napja

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
08

Ezt mondták Izráel fiai Sámuelnek: Kiálts értünk szüntelenül Istenünkhöz, az Úrhoz, hogy szabadítson meg bennünket. (1Sám 7,8)

Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. (Jak 5,16a)

Olvasmányok: Jn 18,28–32 és Jób 42,7–9

 

Lelki útravaló a mai napra

Van-e, aki imádkozik érted? Vannak-e olyan barátaid, akiket meg tudsz kérni, hogy imádkozzanak érted? Tudsz-e arról, hogy valaki időnként az imádságába belefoglal téged is? Hihetetlen jó érzés, amikor az ember néha azt hallja idős nagymamáktól, hogy imádkoznak nemcsak az unokákért, hanem végig is gondolják, hogy kinek is van szüksége arra, hogy könyörgésükbe foglalják a nevét, és ezt esetleg vele is megteszik.

Sámuel Istennek szentelt életet élő ember volt. A próféta szó azt jelenti, hogy `Isten embere`. Milyen jó volt, hogy Izráel fiai tudták, hogy Sámuel a biztos pont, őt szereti az Isten, meg kell kérni, hogy imádkozzon értük, és kiszabadulnak nehéz helyzetükből, még a félelmetes filiszteus sereget is legyőzik.

Te is megharcolod napi harcaidat, megvannak a te filiszteusaid is, a te szorult helyzeteid is. Vajon van-e Sámueled, vagy van-e a közeledben egy mélyen hívő nagymama, akit megkérhetsz, hogy imádkozzon érted? Ha nincs is, legyenek lelki társaid, akiknek megvallhatod nyugodtan a bűneidet, akikkel tudtok egymásért imádkozni, mert így lesz gyógyulásotok. Krisztus arcát lelki társad arcában felfedezheted. Ha épp nincs, legyen ez az imatémád, vagy vedd észre azokat magad körül, akikre nem is gondolsz így. Mindenkinek szüksége van arra, hogy imádkozzanak érte. Te is tedd ezt: imádkozz másokért!

Tanuljunk Luthertől imádkozni. Ő ezt mondja: „...ha az idő és a hely megengedi, minden imádságomban négy csokrot kötök. Először is tanításnak tekintem az imádságot, és megvizsgálom, hogy mit kíván tőlem a mi Urunk. Azután hálaadássá formálom, harmadszor bűnvallássá, negyedszer kéréssé.”

Atyám, add, hogy ma magam mellett kifejezetten tudjak másokra is gondolni az imádságomban, és keressem a lehetőséget, hogy az imádság közösségében lehessek a körülöttem élőkkel! Ezt add meg ma nekem, kegyelmes Atyám! Ámen.


Gerlai Pál

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."