Szent Ágoston vallomások Elmélkedik az öröm természetéről.

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
24

Így van ez az aljas és bűnös élvezeteknél; így ott is, ahol az élvezet nem tilos, hanem szabad; így van az igazán őszinte baráti viszonynál, sőt annak esetében is, aki „meghalt vala és föléledt, elveszett vala és megtaláltatott” (Lk 15,32): a nagyobb örömet mindig nagyobb baj előzi.

Mi ez, Uram, Istenem, mi ez? Hisz te magad vagy önmagad örök öröme s világod lakói is örökké benned örvendeznek! Mi az, hogy a világmindenség eme részében fogyatkozás, növekedés, ellenkezés és megbékélés váltogatják egymást?

Vagy talán éppen ez a törvénye? Ezt szabtad ki neki, mikor az egek sarkaitól a föld fenekéig, az első perctől időtlen időkön keresztül, az angyaltól le a férgekig, a világ első megmozdu- lásától utolsó vonaglásáig jótéteményed minden fajtáját a maga helyére tetted s igazságodat is a maga idején keresed műveidben?

Oh Istenem, fölséges a te magasságod, s igen mély titkaid mélysége! Mindenhol vagy, mégis jaj de nehezen botorkálunk vissza hozzád!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."